Sposób przygotowania

Kurczaka opłukać w wodzie. Do miseczki nalać oliwy. Następnie wsypać majeranek, oregano, ostrą paprykę. Wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć dokładnie kurczaka z każdej strony. Cytrynę sparzyć i pokroić w talarki. Czosnek podzielić na ząbki, ale nie obierać go ze skórek, ponieważ w nich jest największy smak. Ziemniaki obrać, poprzekrawać na pół. Brytfannę wyłożyć folią aluminiową. Przełożyć kurczaka. Ułożyć ziemniaki, obok kłaść plasterki cytryny i ząbki czosnku. Plasterek cytryny z ząbkiem czosnku włożyć do środka kurczaka. Pod folię nalać wodę. Brytfannę zamknąć i piec ok. 1,5 h. Przed końcem czasu odkryć brytfannę, aby kurczak troszkę się podpiekł.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wygląda rewelacyjnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !