Sposób przygotowania

Banana obrać ze skórki i utrzeć na tarce na grubych oczkach jak do surówki.
Startego banana skropić sokiem z 1/2 cytryny.
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia i przesiać dwukrotnie.
Dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
Do suchych składników dodać mleko i oliwę. Wbić jajko.
Wszystko niedbale wymieszać. Dodać startego banana i jeszcze raz przemieszać.
Foremki napełniać do połowy ciastem.
Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec w nim mufffinki przez ok 25 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    Swietny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Uwielbiam twoje muffinki i w ogóle lubię twoje przepisy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !