Sposób przygotowania

1. Szpinak oczyść i blanszuj 2 min we wrzątku. Osącz, przelej zimną wodą, odciśnij. Czosnek rozgnieć, podsmaż na oliwie, dodaj do szpinaku, posól, wymieszaj. Uformuj 12 kulek.
2. Drożdże wymieszaj z lekko podgrzaną śmietaną, dodaj jajko, sól, pieprz, mąkę i parmezan. Odstaw na 5 min. W garnku rozgrzej olej. Kulki szpinaku obtocz w mace, następnie w cieście, kładź na gorący tłuszcz, smaż na rumiano. Osącz na bibule. Podawaj ułożone na sałatce z pomidorów i dymki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy przepis
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !