Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz, płaty posmaruj oliwą, pokrój na połówki i pozostaw do przestygnięcia.
2. Na maśle uduś kurki, pod koniec duszenia grzyby oprósz solą oraz pieprzem.
3. Na drugiej patelni na oleju zeszklij 1 ząbek czosnku, dodaj mięso pokrojone w paski i razem podsmaż.
4. Mięso wymieszaj z kurkami i makaronem. Dodaj pokrojone na kawałki suszone pomidory.
5. Przygotuj sos. Łyżkę octu balsamicznego utrzyj z drugim ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i odrobiną soli do smaku. Dalej, ucierając, powoli dolewaj ok5 łyżek oliwy.
6. Gotowym, letnim sosem polej sałatkę. Obficie oprósz pieprzem oraz posyp drobno posiekaną natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    może być pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    superrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    kurki i kurczak... pysznie się komponuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !