Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć. Na tarce zetrzeć skórkę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Dodać cukier i cukier waniliowy, przemieszać.
Dodać śmietanę, wbić żółtka.
Dodać ser i ocet.
Wszystko razem dokładnie wymieszać na zwarte ciasto.
Schłodzić w lodówce przez 30 minut.
Ciasto rozwałkować na ok. 2,5 cm i wykrawać najpierw szklanką większe koła a następnie w środku mniejsze kieliszkiem.
Oponki smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Wystudzone posypywać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    smakowicie , do kawki mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !