Sposób przygotowania

Cukinię obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, przyprawę do gyrosa i trochę soli czosnkowej, wymieszać. Cukinię oprószyć solą czosnkową i pieprzem. W każdej połówce rozłożyć po trochu masła, na to rozłożyć mięso z cebulą. Piec w 180 stopniach tak długo, aż cukinia będzie miękka (ja piekłam 1 godzinę i 15 minut). Można podawać z sosem tzatziki lub jogurtowo-czosnkowym.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Kolejna świetna propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    zjadłoby się
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo pomysłowe i smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !