Sposób przygotowania

Tych pierogów nauczyła mnie śp. babcia Zosia.
Trochę tego wychodzi,ale nawet fajnie bo zawsze zamrażam i mam z tego kilka obiadów. Teraz ciasto wyrabiam z termomixu (jest prościej-nie trzeba tyle wyrabiać rękami).
Mięso(karkówka,boczek,łopatka) gotujemy na miękko z warzywami (ewentualnie z kucharkiem). Wywar jaki zystkujemy można wykorzystać do zupy. :)
Ugotowane mięsko mielimy przez maszynkę do mięsa.
Pieczarki zetrzeć na grubej tarce i dusić aż woda odparuje,pod koniec duszenia dodac posiekana cebulkę i dusić chwilę razem.
Kapustę ugotować na miękko,odcedzić,wystudzić,dokładnie wycisnąć soki i wodę oraz drobno pokroić.
Wszystkie składniki farszu pomieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Zawijać w ciasto i gotować w posolonej wodzie.
Najlepiej smakują podsmażane na boczku (lub słonince)z cebulką.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    uwielbiam pierogi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Chyba wszyscy je lubią! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    babcine pierożki zawsze są pyzne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja też wracam do babci potraw.... a pierogi zrumienione pysznie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    dobre i chyba du?o ich wychodzi patrz?c na sk?adniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    dużo,dużo bo zawsze robię więcej i mrożę. :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wyglądają świetnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !