Sposób przygotowania

Pieczarki umyte gotujemy w wodzie z solą przez ok 10 min. Studzimy i wkładamy do słoików. Przygotowujemy zalewę w proporcji 2/3 wody i 1/3 octu, pół łyżeczki soli i łyżeczka cukru. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki w słoikach zalewamy zalewą wrzucamy po trochu marchewki, po 1 liściu laurowym i goździku na słoik. Opcjonalnie można dodać gorczycę, choć ja nie zawsze dodaję. Zamykamy weki i gotujemy kilka minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo lubię grzybki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Uwielbiam marynowane pieczarki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    sa pyszniutkie uwielbiam marynowane pieczarki
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyśmienite
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne są
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam pieczarki marynowane , muszę kiedyś zrobić sama wg twojego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne pieczarki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczne marynowane grzybki.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lepiej zrobić swoje niż jeść te kupne ,już mi one nie smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !