Sposób przygotowania

Gotujemy kalafior oddzielony różyczkami. 25 minut odcedzamy i kładziemy na rozgrzany tłuszcz smażymy 5 minut sam bez niczego. Następnie posypujemy bułka tarta dolewamy oleju i dalej smażymy do zarumieniania. Polewamy rozbełtanym jakiem z rozrobiona sola do smaku i mieszamy do zetniecia się jaka i wykładamy na talerze starcza na 4 porcje .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Pyszny kalafiorek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja tak kalafiora nie jem:) muszę spróbować,koniecznie....
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    a ja tak wysublimowanego przepisu nie odważyłabym sie wypróbować! Sama wymyśliłaś?
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    a ja tak wysublimowanego przepisu nie odważyłabym sie wypróbować! Sama wymyśliłaś?
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Teściowa tak robi :) twierdzi że to to dobre wiejski jedzenie czasem warto posłuchać starszych :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !