Sposób przygotowania

Na dwie osoby:

2 cwiartki z kurczaka
2cm laski imbir świeży
sól,pieprz (wg.uznania)
1 łyzeczka papryka słodka w proszku
5 łyżek sos chili czosnkowy (Tao Tao)
1 łyzka oliwa (do posmarowania naczynia żaroodpornego )
1 kawałek folia aluminiowa (do przykrycia naczynia)

Udka umyć i osuszyc ręcznikiem papierowym.
Imbir obrać i zetrzeć na tarce.Solą, pieprzem ,papryką słodką czerwona w proszku i sosem chili natrzeć ćwiartki.
Naczynie wysmarowac oliwą i ułozyć mięso,a na nie położyć świeżo starty imbir i wstawic do lodówki na około 2h. Po tym czasie rozgrzac piekarnik do 180*C (góra,dół) i wstawić naczynie z mięsem (przykryc folia aluminiową) i piec 1 godzinę.Po tym czasie odkryc i jeszcze ładnie podpiec.Podpiekamy jak kto lubi bardziej lub mniej.
Podajemy z frytkami,czy ziemniaczkami i dowolną surówka ..

SMACZNEGO . . . .

Pyszne mięsko z chrupiąca skórką to jest to...Polecam :-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !