Sposób przygotowania

Przygotować mizerię: ogórek myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy w plasterki na tarce, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z 3 łyżkami kwaśnej śmietany, dodajemy 2 łyżeczki octu balsamicznego, mieszamy i odstawiamy do lodówki.

Kartofle obrać, umyć i pokroić w ćwiartki. Przekładamy do rondelka, dodajemy 1 łyżeczkę soli i gotujemy 15 minut. Ugotowane kartofle odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki, układamy na patelni grillowej, posypujemy łyżeczką przyprawy do ziemniaków i polewamy 2 łyżkami oliwy, smażymy z jednej strony. W między czasie wybijamy na talerzyk 2 jajka i siekamy szczypiorek. Gdy kartofle lekko się podpiekły, odwrócić je na drugą stronę, wlać 2 jajka, posypać je szczypiorkiem i przykrywamy pokrywka, aby jajko się podsmażyło od spodu i ścięło z góry. Gdy jajka są gotowe, przekładamy wraz z kartoflami na talerz, doprawiamy je solą i pieprzem, obok kładziemy parę łyżek mizerii. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Być może zwykłe, ale jakie smaczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    Bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ostatnio podobnie robiłem ziemniaczki tylko, że grillowałem plasterki :o)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !