Sposób przygotowania

Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na 4 i wydrążamy pestki.
Układamy do wyparzonych słoików.
Ocet, wodę, cukier, cynamon gotujemy razem i studzimy.
Wystudzonym płynem zalewamy gruszki.
Zakręcamy słoiki wstawiamy do wysokiego garnka, zalewamy wodą do połowy słoików i pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.
Wychodzi 6 słoików 900 ml.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciężko u nas dostać bergamotki a do octu są najlepsze
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny przepis
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Super! Nigdy jeszcze takich nie robiłam!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    gruszki są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajny pomysł!A do czego później wykorzystujesz takie gruszki?
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Super sprawa - zimą jak znalazł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fajnie byłoby je sobie wyjadać prosto ze słoika :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne,pyszne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    moja mama kiedyś takie robiła, ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wspaniałe gruszeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne gruszeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !