Sposób przygotowania

Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą. Gdy papryka zacznie mięknąć, dodać czosnek, pomidory z puszki, podkręcić mocno gaz i odparować. Szynkę pokroić w paski i podsmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Pastę z papryki i podsmażoną szynkę wymieszać z ugotowaną fasolą, dodać starty
oscypek, paprykę w proszku, rozmaryn, majeranek, pokrojony szczypior .
Popieprzyć. Całość przełożyć do formy do zapiekania, na wierzchu posypać startym oscypkiem + plastrami sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    smakowite
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pyszności mniami :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Chętnie bym się poczęstował...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !