Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, po chwili dodać olej i dalej ucierać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać aromat wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do masy żółtkowo - mącznej. Białka i masę delikatnie wymieszać. Oddzielić ok 3-5 łyżek ciasta i do niego dodać 2 łyżeczki kakao.
Masę białą wlać do foremki posmarowanej tłuszczem, na wierzch wlać ciemne ciasto. Nie mieszać, pozwolić żeby ciemna masa wniknęła w jasną. Piec ok 45 min w temp 180 stopni. Po ostudzeniu można wylać na ciasto lukier i posypać bakaliami.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !