Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, po chwili dodać olej i dalej ucierać. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać aromat wszystko dokładnie i delikatnie wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do masy żółtkowo - mącznej. Białka i masę delikatnie wymieszać. Oddzielić ok 3-5 łyżek ciasta i do niego dodać 2 łyżeczki kakao.
Masę białą wlać do foremki posmarowanej tłuszczem, na wierzch wlać ciemne ciasto. Nie mieszać, pozwolić żeby ciemna masa wniknęła w jasną. Piec ok 45 min w temp 180 stopni. Po ostudzeniu można wylać na ciasto lukier i posypać bakaliami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne i piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Przepis nieskomplikowany, a efekt końcowy rewelacyjny:) koniecznie muszę spróbować;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wazka

    Prosty przepis na ciasto z fantazją.
  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    proste, a smaczne ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Ślicznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo ładnie wyszło

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !