Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z puree ziemniaczanym
2. Wymieszaj ziemniaki z jajkami i posiekaną natką, dopraw sola, pieprzem oraz gałką. Do formy żaroodpornej włóż masę mięsną, przykryj ziemniakami. Piecz 40 min w 190 stopniach.
ziemniaki | 1 kg |
mięso mielone | 60 dag |
cebula | 3 szt |
marchew | 2 szt |
natka pietruszki | 1 pęczek |
jajko | 2 szt |
masło | 4 łyżki |
olej | 4 łyżki |
czosnek | 3 ząbki |
Papryka słodka mielona Prymat | do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
oregano | do smaku |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: