Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ravioli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 gram
jajko 5 sztuk
oliwa 2 łyżki
parmezan 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ravioli

Mąkę przesiewamy, dodajemy 5 jajek i loej dokładnie zagniatamy ciasto, cieniutko wałkujemy. Przykrywamy wilgotna ścierka . parmezan scieramy, dodajemy bułke tarta i jajko, mieszamy doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Z ciasta wycinamy dosc duzy prostokat. Małą łyzka nakładamy niewielką ilośc farszu przykrywamy pozostałym ciastem dociskamy i wycinamy male kwadratowe pierozki . Gotujemy je w osolonej wodzie ok 3 minuty od momentu kiedy wyplyna.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak