Sposób przygotowania

Do robota z nożami do siekania wrzucić składniki na ciasto i miksować do momentu aż składniki się połączą.
Wyjąć ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki do schłodzenia na godzinę.
Po tym czasie formę do pieczenia wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą wylepić ciastem.
Ciasto powinno być rozlepione na dnie formy i na bocznych ściankach.
Tak przygotowane ciasto nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 185 stopni.
Piec 25 minut.
W gorącej przegotowanej wodzie rozmieszać galaretki, schłodzić.
Ser utrzeć, w czasie miksowania dodawać zimną i lekko tężejącą galaretkę.
Gotową masę włożyć do lodówki aby lekko się ścięła, należy kontrolować aby nie była za gęsta.
Na ciasto wyłożyć masę serową, wyrównać powierzchnie np. łopatką z ząbkami.
Sernik wstawiamy do lodówki na 30 minut do całkowitego stężenia, na koniec robimy wzorki sosem czekoladowym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    śliczny serniczek
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prawdziwe cudo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nie pozostaje nic innego tylko zabrać się do pieczenia:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    śliczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pierwsze, na co zwróciłam uwagę na zdjęciu to właśnie ten wzorek :) wygląda bardzo ładnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !