Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę dodając cukier a potem żółtka. Do puszystego kogla mogla dodajemy make i proszek. Mieszamy.
Ciasto przelewamy do tortownicy – pieczemy ok 30 min w 180st. Studzimy, przecinamy na 2 blaty.
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy i miksujemy z masłem.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku.
Na podkładce kładziemy pierwszy blat ciasta, smarujemy połową budyniu i układamy na nim plasterki obranej brzoskwini, przykrywamy drugim blatem ciasta na którym rozsmarowujemy drugą część budyniu. Na budyniu kładziemy truskawki.
Ciasto polewamy tężejąca galaretką i wstawiam do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !