Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem. Kiedy zaczną rosnąć, mieszamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto ( w metodzie maszynowej, wrzucamy wszystkie składniki do maszyny, włączamy pierwszy program 3 godzinnego pieczenia i po tym czasie wyjmujemy gotowy chlebek).

Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia.

Kiedy podwoi swoją objętość, wyrabiamy je ok 1-2 minuty i przekładamy do formy do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na ok 25 min do wyrośnięcia. Pieczemy ok 40 min w 180st

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    jeszcze nigdy nie piakłam chleba, ale patrząc na Twój wypiek, chyba spróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !