Sposób przygotowania

Szynkę opłukujemy, osuszamy i nacieramy solą. Wstawiamy do lodówki na 12 godz. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, kroimy w dość grube słupki i układamy na dnie garnka. Na warzywach układamy szynkę - dzięki temu szynka nie przywrze do dna. Do garnka wlewamy tyle wody by zakryć mięso.Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, przyprawę Kucharek oraz obraną przekrojoną na pół cebulę. Szynkę zagotowujemy a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 2 godzin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    mniam lubię mięso gotowane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !