Sposób przygotowania

Na stolnicę wsypać mąkę [pozostawiając 2 łyżki], wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać 15 dag masła, 1/2 szkl cukru pudru, posiekać nożem i wyrobić ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 1/2 godz. Pozostałe masło utrzeć z cukrem pudrem dodając 5 żółtek. Następnie dodać przemielony ser, budyń, aromat i dokładnie utrzeć. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek,skórkę pomarańczową, delikatnie wymieszać. Brytfannę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem. Ciasto z zamrażalnika wyjąć i zetrzeć na brytfannę na tarce o dużych otworach. Na ciasto wyłożyć masę serową, wyrównać. Na ser łyżeczką układać stożki z masy makowej. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiec około 25 minut. W międzyczasie do miski wlać 3 białka i ubijać na sztywną pianę dodając po 1 łyżce cukru, następnie ciągle ubijając dodać żółtka. Gdy ubite wsypać pozostałą mąkę i kisiel, delikatnie wymieszać. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zalać różowym biszkoptem i dopiec. Po ostudzeniu ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacyjny
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Piękny i na pewno smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super :) takiego jeszcze nie próbowałam, ale z chęcią bym się skusiła :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobre ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre,super połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !