Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać proszek, wymieszać. Następnie wsypać cukier puder i cukier waniliowy, dodać masło, śmietanę i żółtko. Wszystko dokładnie posiekać nożem, wyrobić ciasto, odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, pokroić w kwadraty 4x4cm. Na każdy kawałek ciasta położyć kawałki jabłek, złożyć na pół i zlepiać przeciwległe brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 20 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszności, takie kruche rożki to jedne z najlepszych ciasteczek.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !