Sposób przygotowania

Ryż ugotować i odcedzić. Mieszankę chińską wysypać na rozgrzany olej i smażyć około 30 min. Dodać do niej pokrojone w paski pomidory i paprykę konserwową (odcedzoną z zalewy). Na drugiej patelni podsmażyć na rumiany kolor wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy ta się zarumieni dodać do niej mięso mielone i wymieszać na jednolitą masę. Dodać sól i pieprz do smaku. Patelni w której smaży się mięso z cebulą musi być dość głęboka, bo kiedy mięso wystarczająco się w niej podsmaży przekładamy z drugiej patelni warzywa i chińszczyzną i dodajemy 3-4 łyżki ketchupu. Razem wszystko mieszamy i smażymy jeszcze jakieś 2-3 minuty. Na talerze wysypać ryż a na niego nanieść mięso z warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !