Sposób przygotowania

Drozdże rozkruszyc w misce dodać łyzkę cukru, mleko i łyżke maki, wymieszac do konsystencji gęstej smietany i zostawić w ciepłym miejscu az podwoi objętość. Dodac resztę składników i wymieszać.
Mak gotowac ok. pół godziny, następnie odcedzic i zmielić dwukrotnie. Masło ropuścić z miodem i cukrem. Dodac bakalie i smazyc kilka minut. Ostudzic i wymieszać z makiem i powidłami.
Ciasto rozwałkowac. Wyciąć 3 prostokąty na wymiar naszej keksówki. Reszta prostokątów powinna być mniejsza by ciasto ułożylo nam się na piramidkę. Kolejne płaty ciasta przekładać masą makową.
Piec 45 minut w temp. 180 ST.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bajecznie apetyczny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !