Sposób przygotowania

Z ciasta francuskiego , niemrożonego musimy wycinąć równe kwadraty. Pierwszy bok smarujemy dżemem. Kwadraty zwijamy po przekątnej, zaczynając od posmarowanej strony i zaginamy brzegi formując rogaliki. Następnie układamy rogaliki na formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.

Roztrzepanym białkiem smarujemy wierzch każdego z rogalków i oczywiście posypujemy cukrem pudrem/ cukrem.

Rogaliki pieczemy w temperaturze 200°C
Czas pieczenia - około 20 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ale na zdjęciu wyglądają jak z ciasta zwykłego:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    zapewniam,że z francuskiego Mirosławo:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    fajniutkie do kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszniutkie
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie rogaliki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !