Sposób przygotowania

2 łyzki oliwy rozgrzewamy w żaroodpornym naczyniu i wrzucamy kurczaka ,rumienimy z obu stron. wyciągamy i kładziemy na bok.Rozgrzewamy pozostałą oliwę ,smażymy posiekaną w kostke cebulę oraz czosnek tak aby się nie zarumieniły,dodajemy kminek,kurkumę,rozgniecioną kolendrę i kardamon,smażymy na wolnym ogniu ok minuty.Kurczaka wrzucamy do naczynia.Wlewamy bulion, sok z cytryny i odsączoną i przepłukaną cicierzycę,doprowadzamy do wrzenia,zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, 10 minut przed końcem dodajemy oliwki. przed podamiem doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !