Sposób przygotowania

Ogórki obrać i wydrążyć środki,przed nałożeniem farszu delikatnie posypać solą i pieprzem .
Pierś z jednego kurczaka pokroić w małą kostkę,połączyć z drobno posiekaną cebulą i papryką też pokrojoną w kostkę,całość wymieszać z przyprawami (przyprawa do drobiu,papryka mielona i pieprz),farszem napełnić ogórki które ułożyć w naczyniu w którym będziemy je zapiekać ,zalać sosem koperkowym .
Zapiekać w temp200st do 20 min..
Sos koperkowy.
zagotować wodę z masłem ,dodać koperek i mąkę rozmieszaną ze śmietaną i 2-3 łyżkami wody,doprawić do smaku i zagotować .

Bardzo dobrze smakuje podane z ziemniakami .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !