Sposób przygotowania

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i ugotować na półmiękko w wodzie z dodatkiem szczypty cukru i soli. Ziemniaki obrać, pokroić na plasterki, ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Słoninę pokroić, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę, pokrojone parówki i kiełbasę, lekko podsmażyć. Obgotowane ziemniaki podpiec na patelni na oliwie. Połowę ziemniaków wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posypać połową szczypioru. Następnie wyłożyć cebulę wraz z kiełbasą, kalafior, posypać pozostałym szczypiorem, przykryć resztą ziemniaków. Wszystko zalać roztrzepanymi jajkami z odrobiną pieprzu i soli. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z kefirem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Lubię ziemniaczane zapiekanki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super ta Twoja zapiekanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    mam ogromną ochotę na taką zapiekankę
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zapiekaneczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !