Sposób przygotowania

Masło utrzec z cukrem i wymieszać z resztą składników na ciasto. Zawinąc w folię i włożyc do lodówki na ok. pół godziny. Po tym czasie rozwałkowac cienko i ciąc na paski, które należy potem zawinąć na foremki do rurek posmarowane margaryną. Piec w 180 stopniach do momentu gdy rurki będą złociste.
żelatynę rozpuscić wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną żelatynę. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników.
Masę wkładac do szprycy i nabijać nią rurki. Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszniutkie muszą być!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !