Sposób przygotowania

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. W tym czasie miękkie pomidorki rozgotują się tworząc sos a twarde lekko zmiękną ale pozostaną w kawałkach. W czasie gotowania do pomidorów dodajemy cukinię pokrojoną wraz ze skórką w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Sos możemy doprawić solą i pieprzem ale ja nie doprawiam, robię to dopiero przygotowując konkretną potrawę.Sos przekładamy do słoików zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pomysłowy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    też mi się podoba
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Też taki robię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    na zime super sprawa taki sosik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !