Sposób przygotowania

W miseczce ubijamy żółtka z cukrem, wlewamy mleko i miseczkę stawiamy na rondelku z gorącą wodą stojącym na małym ogniu.Masę ciągle ubijamy do czasu aż zgęstnieje. następnie studzimy i miksujemy ze śmietanką i miodem. Dodajemy orzech i cynamon. Miskę wstawiamy do zamrażalnika. Po ok. 30 min masę ponownie miksujemy i znów wstawiamy do zamrażalnika. Czynność taką powtarzamy 5-6 razy - aż uzyskamy gładkie, kremowe lody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    spróbuję, ciekawe jak smakują
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    do wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    hmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !