Sposób przygotowania

Sałatę rozdrobnić, pomidora pokroić w większą kostkę, szynke, ser żółty i ser feta również pokroić w kostkę.Pomidory suszone odsączyć z zalewy, pokroić na cienkie paseczki.
Układać w przezroczystej salaterce najpierw sałatę, później dodać część pomidora czerwonego i suszonego, część sera żółtego i feta, część szynki, posypać ziołami do sałatek, następnie sałata itd...
Na wierch posypać grzankami.

Do kubeczka dodać sos koperkowo-ziołowy, ketchup, szczyptę papryki, oliwę z oliwek i wodę, wszystko dokładnie wymieszać i polać sałatę.

Do salaty dodaję za każdym razem inne skladniki, wymieniam je i mieszam, w zależności od tego co obecnie mam w domu.

Sałatkę przygotowałam na wczorajszego grilla, doskonała do pieczonego mięsiwa na ruszcie:-)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Jak pikantna to na pewno smaczna!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    pod każdą postacią lubie sałatę!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !