Sposób przygotowania

Pieczarki umyć,osuszyć i posiekać.Cebulę drobno pokroić.2 jajka ugotować na twardo.Dno płaskiego garnka natrzeć czosnkiem,wlać oliwę,zagrzać.Gdy oliwa będzie gorąca włożyć pieczarki i cebulę,posypać solą i pieprzem.Dusić około 20 min,tak aby odparowała woda.Roztrzepać jajka,doprawić solą i pieprzem,wlać do grzybów.Trzymac na słabym ogniu pod przykryciem,tak aby jajka ścieły się całkowicie.Wyłożyć na półmisek i podawać ozdobione plasterkami jaj na twardo.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie rozumiem....jajka roztrzepać i wlać a potem przybrać jajami na twardo - to ile jajek ma być wlanych a ile ugotować?!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Pisze wyraźnie:10 sztuk potrzebujemy 2 gotujemy na twardo to zostaje 8!!!! 10-2=8 widzę że wszędzie się czepia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super kolacyjka:)a na marginesie widzę że niektórzy doradcy dodają komentarze a nie czytają sposobu wykonania:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ciekawe jakie to w smaku... hmmm ogólnie mnie zaciekawiło
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetny pomysł na pyszną kolacyjkę, dziś taką zaserwująę ale może zrobię z połowy porcji, bo z 10 jaj to raczej nie zjemy... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne danie w sam raz na kolację :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    smaczna kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna kolacyjka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !