Sposób przygotowania

Zmieloną kawę zaparzyć w pół szkl wody., przykryć i po 10 minutach odcedzić. Masło ucierać z żółtkiem i cukrem, dodając po parę kropli przestudzonej kawy. Posmarować kremem krążek andruta, ułożyć biszkopty, znowu przełożyć kremem, i przełożyćjeszcze jedna warstwą kremu. Na górę ułożyć drugiego andruta. Boki posmarować resztą kremu. Ozdobic odrobina kremu i ziarenkami niezmielonej kawy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wątpię by torcik był gotowy w 30 min. - kawa stygnie dłużej, krem musi zastygnąć.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    monikaaa1

    Kawę równie dobrze, można zrobić dużo wcześniej. =]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !