Sposób przygotowania

Fasole moczymy całą noc.
Gotujemy następnie w osolonej wodzie.
Kiełbasę i boczek kroimy w grubą kostkę .
Cebulę siekamy drobno, czosnek przeciskamy przez praskę.
W garnku szklimy cebulę , dodajemy boczek a po chwili kiełbasę .
Następnie dodajemy ugotowaną fasole, koncentrat pomidorowy i zalewamy 1 litrem wody.Dodajemy tymianek i majeranek wg swojego uznania.
Mieszamy i gotujemy razem.
Doprawiamy do smaku i gotujemy około 30 minut na małym ogniu.
Pyszne z chlebkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczna fasolka.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jak benka mówi ,ze smaczna ,to znaczy ,że smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    na pewno smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna jest taka fasolka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mi smakuje :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie syte dania !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !