Sposób przygotowania

Rybę sprawiamy, płuczemy, ostrym nożem kroimy filety, skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy w grubą kostkę tak jak mięso na gulasz. Paprykę myjemy, kroimy w grubą kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Tłuszczem smarujemy naczynie żaroodporne, następnie wysypujemy bułką tartą. Układamy warstwami: ryż, pomidory, paprykę, rybę oprószoną mąką i papryką. Warstwę ryby przykrywamy ryżem i całość zalewamy śmietaną wymieszaną z jajkiem. Zapiekamy 30-40 minut. Podajemy zapiekankę z zieloną sałatą przyprawioną oliwą i kwaskiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !