Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na 4-6 części. Do każdego słoika (ok.1/2 litra) włożyć po 1/2 łyżeczki gorczycy, małym kawałku liścia laurowego, 2 ziarenka ziela angielskiego i 1,5 plasterka cebuli. Nałożyć ogórki. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą, musztardą i chili. Zalewą zalać ogórki. W razie potrzeby przygotować więcej zalewy zachowując proporcje. Pasteryzować ok.5-10 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    superr
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Doskonały dodatek do obiadu zimą.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !