Sposób przygotowania

Na małym ogniu gotujemy na patelni śmietanę z masłem cukrem i miodem,odstawiamy z ognia i mieszamy z skórką pomarańczową i płatkami migdałowymi i ponownie podgrzewamy aby powstała gęsta masa.Na blasze wysmarowanej tłuszczem układamy opłatki a na nich rozkładamy masę tworząc płaskie placuszki.Wstawiamy do piekarnika w celu wysuszenia.Po wyjęciu spód z waflem smarujemy rozpuszczoną czekoladą.Można również na wierzchu udekorować cienkimi nitkami czekolady,polewając ciasteczka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !