Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. Kapustę czerwoną poszatkować i dodać do wrzątku. Gotować 3 minuty. Dodać ocet, zamieszać i odcedzić. Przełożyć do szklanej misy i pozostawić, aby ostygła.

Papryki umyć pod bieżącą wodą, oczyścić i pokroić na paski. Cebule obrać i pokroić na piórka. Ogórki pokroić na plastry. Warzywa dodać do kapusty.

Całość posypać pieprzem ziołowym oraz niewielką ilością soli. Połączyć z majonezem. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Fajna propozycja z kapustą czerwoną:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Super dodatek do obiadu!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    łatwe i szybkie do zrobienia to lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !