Sposób przygotowania

Pomidory umyć pod bieżącą wodą. Każdego ponacinać na krzyż przy szypułce i przełożyć do dużej miski. Zalać wrzątkiem do takiej wysokości, aby pomidory były całkowicie zakryte. Pozostawić na kilka sekund, a następnie przelać zimną wodą. Usunąć skórki z pomidorów. Poprzekrawać pomidory na połowę i przełożyć do garnka. Dodać oczyszczone z nasion, posiekane papryki chili oraz sól, pieprz i cukier. Gotować 8 minut. Odlać nadmiar soku, a pozostałe pomidory wymieszać z oregano.

Tak przygotowane pomidory przełożyć do wyparzonych słoików. Pasteryzować 5 minut. Po wyjęciu odwrócić do góry dnem i pozostawić słoiki w takiej pozycji na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Chyba są bardzo ostre takie pomidory....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super propozycja!
  • 3
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    diabelskie pomidorki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !