Sposób przygotowania

Królika po porcjować i dokładnie umyć.Osuszyć, natrzeć solą i czosnkiem( ewentualnie można użyć soli czosnkowej) Pozostawić w lodówce na kilka godzin, najlepiej na noc. Później umyć i dokładnie osuszyć. Odrobinę oleju wlać do rondla i dusić mięso około 2 godzin podlewając od czasu do czasu niewielką ilością wody . Pod koniec duszenia ściągnąć pokrywkę , żeby mięsko się zarumieniło. Później wyjąć mięso i do wywaru dodać trochę wody i zagęścić mąką ( ewentualnie doprawić do smaku sos . mięso powinno przejść smakiem soli i czosnku i nie wymaga doprawiania)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    piękny comber króliczy. Do tej pory przeważnie piekłem królika lub robiłem pasztet.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    nie jadłem nigdy królika ale w takiej formie z chęcią bym spróbował
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    mniam....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wykwintne jedzonko
  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    bardzo lubię królika pyszne mięso
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    Mięso jest pyszne , szczegolnie gdy nie wiem, że jej jem. Sama jakos bym nie zrobila, to ten sekstyment to królików hehehe... Ale na pewno obiad smaczny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajny przepis,
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    już dawno nie jadłam królika, ale lubię, więc i ten by mi smakował:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    świetna sztuka
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Nigdy nie jadłam królika, ciekawo jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dawno już nie jadłam królika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !