Sposób przygotowania

Mięso opłukać i osuszyć, dobrze rozbić tłuczkiem, skroic sokiem z cytryny, oprószyc sola i pieprzem. Na połówce każdego kotleta ułozyć plasterek sera, oprószyć papryką, złozyć brzeg i spiąć wykałaczkę.
Jajko rozmącić widelcem. Płatki dokładnie rozkruszyć, wymieszać z bułką tartą. Mąkę wsypać na oddzielny talerz. Olej rozgrzać na patelni.
Sznycle kolejno panierować w mące, jajku i tartej bułce z płatkami, wkładac na patelnię i smażyć po 5 min. z każdej strony.
Można podawać z opiekanymi ziemniakami z koperkiem lub frytkami i surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !