Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy :
Podawać pokrojony w plastry najlepiej z sosem tatarskim .
½ kg wątróbki drobiowej,½ kg boczku,2 cebule,2 marchewki,1 pietruszka | |
4 łyżki sosu sojowego,½ utartej gałki muszkatołowej,2 łyżki masła + odrobina do wysmarowania formy | |
bulion drobiowy | 1 kostka |
ziele angielskie | 4 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
seler | 1/8 szt. |
woda | 1 l |
olej słonecznikowy | 2 łyżki |
masło | 2-4 łyżki |
jajko | 6 szt. |
indyk | 25 dag |
kaczka | 25 dag |
kurczak | 25 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: