Sposób przygotowania

Łatwa kremowa zupka indyjska na zaostrzenie apetytu.

Do dużego garnka z grubym dnem, wrzucić pokrojone ziemianki, kalafior, cebulę oraz wlać olej i 3 łyżki wody. Doprowadzić do wrzenia , zamieszać i dusić pod przykryciem około 10 min. dodać rozgnieciony czosnek oraz przyprawy.dokładnie wymieszać i gotować 5 minut.
Dolewamy bulion i doprawiamy sola i pieprzem , doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 20 minut na małym ogniu,Wyłączamy i czekamy aż trochę przestygnie , miksujemy w melakserze lub blenderem na kremowa konsystencje.Dodajemy jogurt mieszamy i posypujemy natką kolendry i ptysiowym groszkiem pistacjami oraz odrobina pieprzu cayenne.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Wygląda bardzo smacznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super, lubię zupki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    kolejny fajny przepis na pyszną zupę
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    super! i wygląda świetnie!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    wygląda apetycznie:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dziś wyprobuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !