Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, obgotować 4 minuty w osolonej i lekko posłodzonej wodzie.Następnie odcedzić i ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ósemki. Groszek osączyć z zalewy. Koper umyć i posiekać. Jajka obrać i pokroić w grubą kostkę.

Przygotować sos: zmiażdżony czosnek (lub granulowany) utrzeć ze szczyptą soli i pieprzu, wymieszać z majonezem połączonym z jogurtem.

Przygotowane składniki połączyć, polać sosem i wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł na smaczną sałatkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    fajna saatka, ja zamaist groszku dawaam kukurydze,ta tez fajna opcja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !