Sposób przygotowania

Budynie gotujemy w 1 l wody z 4 łyżkami cukru. Zestawiamy z ognia, dosypujemy 2 galaretki cytrynowe w proszku. Mieszamy wszystko mikserem przez moment. Odstawiamy na 3 min. aby lekko przestygło, od czasu do czasu mieszając. Do jeszcze ciepłej ale już nie gorącej masy budyniowo - galaretkowej dodajemy jajko i mieszamy wszystko za pomocą miksera. Dodajemy masło roślinne wcześniej pokrojone w mniejsze kawałki. Wykładamy tortownicę biszkoptami, Wylewamy ciepłą masę do tortownicy. Odstawiamy do lodówki, aby stężało. Na koniec ukladamy na wierzch owocwe do dekoracji i wylewamy na wierzch 2 rozpuszczone wcześniej galaretki truskawkowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !