Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę z solą, cukrem pudrem oraz pokrojonym masłem i zagnieść na grudkowatą masę. Dodać do niej żółtka oraz cukier waniliowy, po czym wyrobić ciasto i uformować z niego wałeczek na stolnicy  oprószonej mąką. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 15 minut. Ponownie ułożyć ciasto na stolnicy oprószonej mąką i rozwałkować je na grubość ok. 5 mm. Wykroić kółeczka i ułożyć je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, pozostawiając między nimi spore odstępy. Wstawić ciastka do nagrzanego do 175 stopni piekranika i piec 12-15 minut. Po upieczeniu, przestudzone zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie lub polewie i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Rozłożyć na kratce do zastygnięcia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Wyglądają bardzo kusząco. Chętnie skubnęłabym jedno:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !