Sposób przygotowania

Biszkopty przeciąć na pół, mają być 4 krążki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytryny (aby krem nie był mdły), zagęszczamy śmietan-fixami lub żelatyną.
Brzoskwinie pokrajać, zostawić 3-4 połówki do dekoracji. Ananasy w kostkach również część odłożyć do ozdoby wierzchu.
Pierwszy krążek smarujemy dżemem. Wykładamy część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem.
Drugi krążek nasączyć ponczem. Wyłożyć część kremu oraz pokrajane brzoskwinie, przykryć kremem.
Trzeci krążek również nasączyć, wyłożyć część kremu z kawałkami ananasa, posmarować kremem.
Czwarty, ostatni krążek też nasączyć, wierzch i boki tortu obsmarować resztą kremu. Boki obsypać płatkami migdałowymi, a wierzch udekorować odłożonymi owocami z puszki oraz połówkami winogron. Z brzoskwiń (plasterków) zrobić róże, a z połówek winogron listki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !