Sposób przygotowania

Boczek kroimy na małe kawałki i lekko zarumieniamy na ulubionym tłuszczu lub na małym ogniu wytopić jego tłuszcz,następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek,cebulę,marchewkę i selera a gdy cebula będzie miękka wkładamy mielone mięso i smażymy ciągle mieszając,następnie wlewamy ketchup wino i rosół i dusimy pod przykryciem 15 min.Ten sos można dowolnie modyfikować zastępując wino sokiem cytrynowym a całość można urozmaicić oliwkami,kaparami,można go dosłodzić miodem dodać zioła prowansalskie lub bazylię.Dobre będą pomidory obrane ze skórki lub z puszki lub suszone pomidory z zalewy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    dobry do kluseczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !