Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski i dodać pokrojoną margarynę, proszek do pieczenia, sól i wodę, zagnieść ciasto. Schować do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować, wyłożyć na natłuszczoną formę do tart, podziurkować trochę widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut.
W międzyczasie przygotować warzywa (ziemniaki lekko podgotowane), pokroić, doprawić, wymieszać (poza pomidorami i ogórkami) i podsmażyć na patelni.
Kiedy minie 10 minut wyjmujemy ciasto, wykładamy warzywami (można polać ketchupem) i wstawiamy na około 20 minut do piekarnika, temp. 200 stopni.
Podawać posypane pomidorem i ogórkiem.
Można dodać wegańskiego sera

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo smakowita :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolina83

    ~Krystyna, Grażyna, Dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !